Új jelszó kérése
Kategóriák
Házhozszállítás

Takarékoskodj a szállítási költséggel:

Rendelj egyszerre több cikket!

Ha ismerősökkel közösen több mindent rendeltek sokkal jobban jártok!

10.000.- Ft feletti rendelés esetén az egész országban ingyenesen szállítunk!

A megrendelés összegétől függetlenül

Pécsett hetente egyszer

ingyenes házhozszállítás!

Hírlevelet kérek
Látogató számláló
0
0
2
4
3
7
1
Termékajánló
Hírek
Fórum
Nincsenek témák!
TOP termékek
Szavazás
Neked melyik teánk ízlik a legjobban?
Tűzvirág
Maharani
Áfonyás gyümölcstea
Erdei manó gyümölcstea
Mézbokor tea
Gyömbér-citromfű organikus herba tea
Chai masala tea
Naptár
2018. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Termék részletek


Mustármag sárga egész

Mustármag sárga egész
  • Mustármag sárga egész
190 Ft190

A Földközi-tenger mellékéről származó, régóta ismert és használatos fűszer. A magok gömbölyűek, sárga színűek, szagtalanok, enyhén csípős ízűek. A magok illata, csípős ereje csak akkor szabadul fel, ha összetörik, és vízzel keverik. A víz aktiválja a magban lévő enzimeket, a folyamat eredménye a jellegzetes ízt, illatot adó illóolaj.

A mustármagról már a Bibliában is említést tesznek. A görögök és a rómaiak az őrölt mustármagot gyógy- és fűszernövénként használták. III. Dárius perzsa uralkodó állítólag egy zsák szezámmagot küldött Nagy Sándornak, hogy megmutassa, hány katonája van, mire Nagy Sándor egy zsák mustármaggal válaszolt, hogy megmutassa, nemcsak a mennyiség számít, hanem az erő is. Arab kereskedők hozták a középkorban Spanyolországba, innen terjedt el hamarosan egész Európába. Különösen híres a francia mustárgyártás, Dijon (a "mustár fővárosa"), Meaux, Bordeaux komoly termelői központ.

A mustár szó a latin "mustum" szóból ered, mely a szőlőlé neve, hiszen azzal kevertek az őrölt magból pasztát, melynek a "mustum ardens", azaz a csípős paszta volt a neve. Háromféle mustármag létezik: a fehér (alba), barna (juncea) és a fekete (nigra). A fehér magvakat savanyúságokhoz teszik, a barnát India-szerte használják a curryporokhoz és a fűszeres ghíhez. A magokat olajban pirítják, amíg kipattannak és elszürkülnek, aztán különböző főzelékekbe és dhalokba keverik őket.

A mustármag gyógyhatása közismert, különösen a magas vérnyomás és az emésztési panaszok esetében.

További részletek a képre kattintva!

  • Kolbászfélék, húsok, vadhúsok és különféle pácok ízesítésére használják, de ecetes uborkát, csalamádét, kocsonyát és káposztaféléket is fűszerezhetünk vele.

    Savanyúságok levébe, salátamártásba és egyes szárnyasból készült ételekbe egyaránt használható.

  • Tömeg
    30 g/db
Webáruház készítés